Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به نتایج قابل مشاهده در کنکور مشخص می‌شود که کیفیت آموزش در مدارس غیر دولتی پاسخگوی نیاز‌های کنکور نیست در واقع شرایط نابرابر آموزشی در نتایج کنکور رخ می‌نماید. خبرگزاری میزان-با اعلام نتایج آزمون سراسری و نگاهی به مراکز تحصیل رتبه‌های برتر در بین سی نفر برتر در سه گروه ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی در کنکور امسال مشاهده می‌شود که از بین این افراد تنها یک تا دو نفر از آن ها در مدارسی خارج از سمپاد(سازمان ملی پرورش استعداد های درخشان) و دیگر مدارس نمونه دولتی و غیر انتفاعی تحصیل کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سوال اینجاست که ناکامی دانش آموزان مدارس دولتی عادی از دستیابی به رتبه‌های برتر نشان از چیست؟ آیا این موضوع نشان از این ندارد که دیگر کیفیت آموزشی در مدارس دولتی عادی پاسخگوی نیاز‌های کنکور نیست؟
سهم مدارس دولتی عادی در رتبه‌های زیر ۳ هزار تنها ۱۰ درصد است
خارج از نتایج کنکور امسال و بررسی رتبه‌های برتر در سه گروه آموزشی ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی که تنها دو نفر از افراد در مدارسی غیر از مدارس نمونه دولتی و غیر انتفاعی تحصیل کرده اند در بهار سال گذشته نیز وزارت آموزش و پرورش، گزارشی از نتایج کنکور سراسری ۱۳۹۹ منتشر کرده است که با مشاهده آن می توان به این نتیجه رسید که جای دانش آموزان مدارس دولتی عادی در میان رتبه های برتر کنکور کجا است ؟   در این گزارش پراکنش ۳ هزار رتبۀ برتر گروه‌های ۵گانهٔ آموزشی به‌تفکیک ۳۱ استان و ۷۳۵ منطقۀ آموزشی کشور آمده است. آمار پذیرفته‌شدگان براساس جنسیت، شهری/روستایی، و نوع مدرسه نیز ارائه شده است. در این گزارش مشخص شد مدارس استعداد درخشان و نمونۀ دولتی که حدود ۱۲.۵ درصد دانش‌آموزان پایۀ دوازدهم را تحت پوشش دارند، نزدیک به ۶۴ درصد رتبه‌های زیر ۳ هزار را به خود اختصاص داده‌اند. مدارس عادی دولتی هم که ۵۴ درصد جمعیت دانش‌آموزی پایۀ دوازدهم را دارند، تنها ۱۰ درصد رتبه‌های زیر ۳ هزار را به‌دست آورده‌اند.

تمرکز امکانات در مدارس غیر انتفاعی و نمونه دولتی
مریم صداقت دبیر زیست یکی از مدارس دولتی شهر تهران در گفت‌وگو با میزان گفت: در طی ۱۶ سال تدریس در مدارس دولتی و غیر دولتی در مورد تدریس اصول کلی کتاب و نکته‌های مهم در هیچ یکی از مدارس کوتاهی نکرده ام، گا‌ها دانش آموزان پرتلاشی از مدارس دولتی داشته ام که خارج ساعات مدرسه بدون چشم داشت پاسخگوی اشکالات و سوالات آن‌ها بوده ام، اگرچه که این احساس مسئولیت در تمامی دبیران مدارس وجود دارد، اما جدا از بنیه علمی معلم در این مدارس، اختصاص ساعات بیشتر ودر راس قرار گرفتن آزمون‌های آزمایشی مستمر ویزه مدارس غیر دولتی و نمونه دولتی و محوریت کتاب‌های کمک آموزشی و استفاده از دبیرانی ویژه تست و کنکور جدا از ساعات کلاس در مدارس غیر دولتی و یا نمونه دولتی عاملی دیگر است که در اخذ نتایج داوطلبان کنکور موثر است.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته، دانش آموزانی از مدارس دولتی داشتم که گمان می‌کردم با توجه به وضعیت تحصیلیشان رتبه‌های خوبی را به خود اختصاص دهند، اما با وجود تبعیضاتی که در شیوه آموزش وجود دارد و رقابت بالایی که میان دانش آموزان مدارس غیر دولتی و نمونه دولتی وجود دارد، جایی برای این دانش آموزان در میان رتبه‌های برتر وجود ندارد چرا که عمده امکانات آموزشی در مدارس غیر انتفاعی و نمونه دولتی متمرکز است.


شرایط نابرابر آموزشی در نتایج کنکور رخ می‌نماید
افشین مسافری مشاوره کنکور،گفت: بی عدالتی آموزشی در مدارس کشور همیشه مورد بحث بوده و این موضوع فقط محدود به دوران کرونا نیست. در کشور ما مدارس دولتی علی رغم ظرفیت بالای دانش آموز از امکانات ناچیز آموزشی برخوردارند.
او ادامه داد: برگزاری کلاس‌های تقویتی و فوق‌برنامه، جمعیت محدود، اردو‌های مختلف زیارتی، سیاحتی و آموزشی و ... بخش کوچکی از تفاوت بین مدارس دولتی و غیردولتی و نمونه دولتی را نشان می‌دهد، برخی مدارس غیردولتی شاخص در ازای دریافت شهریه‌های هنگفت، خدماتی ازقبیل ناهار و وعده‌های گوناگون پذیرایی، سرویس ایاب و ذهاب، تجهیزات به روز آزمایشگاهی، کارگاهی و ورزشی به متقاضیان خود ارائه می‌دادند، اما در مقابل فرایند آموزش در مدارس دولتی با حضور در کلاس‌های پرجمعیت و امکانات و تجهیزات ناچیز آموزشی و رفاهی سپری می‌شد. این شکاف آموزشی بین مدارس دولتی و غیردولتی با شیوع ویروس کرونا و دستیابی ویژه مدارس غیر دولتی به امکانات کمک آموزشی  عمیق‌تر شد.
سوالات کنکوردر سطح مدارس خاص طراحی می‌شود خارج از مواردی که در بالا اشاره شد ، با توجه به سوالات پر حاشیه ای که سال جاری در کنکور منشر شد و اختلافاتی که میان سازمان سنجش و آموزش و پرورش ایجاد شد،این گمان به ذهن متبادر می شود که بنا بر اظهار داوطلبان درصدی از سوالات کنکور در همه گروه های آموزشی فرای کتاب درسی طرح شد است ،و دانش آموزانی که دسترسی و بهره مندی به امکانات بالای آموزشی نداشتند در این میان بازنده شدند و نتوانستند آنچنان که باید در این ماراتن آموزشی خودی نشان دهند .
در نهایت اینکه شرایط نابرابر آموزشی و تبعیض آمیزی که سالیانی است گریبانگیر نظام آموزشی کشور شده است جز با تدبیر و چاره اندیشی و تدییق و در انداختن طرحی نو که اجماع حداکثری را نیز به همراه داشته باشد و به میزان عدالت نزدیک باشد به مقصد نخواهد رسید. در غیر این صورت همچنان سرنوشت دانش آموزانی که علاوه بر دوازده سال تحصیلی یک سال پر استرس و تنش را سپری می کنند در این میان تحت الشعاع قرار خواهد گرفت،چرا که با مشاهده  میان تلاش خود و نتیجه ای که دریافت می کنند ارتباط مثبت و مستقیمی  نمی بینند ، در نهایت سرخورده و دلزده می شوند.   بیشتر بخوانید: بازدید معاون وزیر آموزش و پرورش از خبرگزاری میزان   انتهای پیام/ برچسب ها: مدارس غیر دولتی مدارس نمونه دولتی نتایج کنکور

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مدارس غیر دولتی مدارس نمونه دولتی نتایج کنکور مدارس دولتی عادی مدارس غیر دولتی مدارس دولتی نمونه دولتی رتبه های برتر نمونه دولتی مدارس غیر غیر انتفاعی نتایج کنکور دانش آموزان دولتی و غیر ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۳۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر